Creative Commons -musiikin huima aluevaltaus: 300 000 hotellia ja 8 miljoonaa ravintolaa!

Ranskalainen Creative Commons -musiikkipalvelu Jamendo ja kansainvälinen hotelli- ja ravintola-alan järjestö International Hotel & Restaurant Association (IH&RA) ovat solmineet uraauurtavan sopimuksen Jamendon Jamendo Pro -ohjelmassa mukana olevien artistien musiikin lisensoinnista taustamusiikiksi IH&RA:n edustamiin 300 000 hotelliin ja 8 miljoonaan ravintolaan. Creative Commons -järjestö luonnehtii sopimusta "uskomattomaksi malliesimerkiksi siitä, kuinka Creative Commons -musiikkia voidaan monetisoida laajassa mittakaavassa." Kerätystä lisenssipotista puolet menee Jamendolle ja puolet jaetaan ohjelmassa mukana oleville artistien kesken. Jamendo Prossa on mukana vain artisteja, jotka ovat tietoisesti jättäytyneet ASCAPin, PRS:n, BMI:n, SOCANin, Teoston ja Gramexin kaltaisten kollektiivisten tekijänoikeusjärjestöjen ulkopuolelle. Näin Jamendon lisenssejä käyttävät yritykset välttyvät tekijänoikeusjärjestöjen keräämiltä soittokorvauksilta, ja artistit saavat puolestaan selkeän osuuden järjestelmän tuotosta ilman tekijänoikeusjärjestöjen epämääräisiä välikäsiä ja korvauspotteja kuppaavia kuolinpesiä. Mahdollisia tekijänoikeusjärjestöjen tarkastajia varten Jamendo toimittaa palvelun asiakkaille sertifikaatin, joka todistaa käytetyn taustamusiikin olevan kollektiivisista esityskorvauksista vapaata.

Jamendo Pron katalogista löytyy jo tuhansia tunteja musiikkia, jota asiakkaat voivat soittaa seitsemän eri musiikkityylejä (lounge, jazz, pop, electro, instrumental, classical ja ambient pop) edustavan nettiradiokanavan kautta omaan liikeympäristöönsä sopivan tunnelman luomiseksi. Kuukausittain päivitettävien soittolistojen suunnittelussa on ajateltu käyttökohteina tyypillisiä taustamusiikin tarvitsijoita kuten hotelleja, ravintoloita, kauneus- ja kuntosalonkeja, myymälöitä ja ostoskeskuksia, muoti- ja kosmetiikkakauppoja, apteekkeja ja lääkäreiden odotustiloja. Palvelun vuosilisenssit maksavat 96 eurosta (alle sata neliötä liiketilaa) 1 340 euroon (yli 30 000 neliötä liiketilaa). Asiakkaat voivat myös vapaasti ladata palvelusta omat suosikkikappaleensa ja koostaa niistä omia soittolistojaan, mikäli haluavat. Suoraa nettiyhteyttä hyödyntävän Jamendo-Pro-soittimen lisäksi musiikki toimitetaan tarvittaessa vaikkapa CD-levyillä tai valmiiksi ladattuna 8 gigatavun mp3-soittimeen. Uteliaat voivat käydä kokeilemassa Jamendo Pro -soitinta ja sen kautta avautuvaa musiikkitarjontaa ilmaiseksi tällä sivulla.

Jamendo Pro lisensoi taustamusiikin lisäksi Creative Commons -musiikkia erilaisiin multimedia- ja audiovisuaalisiin projekteihin elokuvista ja tv-tuotannoista yritysvideoihin, peleihin ja soittoääniin.

Jamendo Prolla on jo entuudestaan monia tyytyväisiä yritysasiakkaita. Gil Martinez ranskalaisesta franchising-periaatteella toimivasta 103 toimipisteen Point Soleil -solariumketjusta toteaa, että Jamendon tarjoama musiikki on "samanaikaisesti hyvin miellyttävää, rentouttavaa ja trendikästä – juuri sitä, mitä me haluamme. Sen käyttö USB-muistitikulta on todella kätevää, ja tikulle mahtuu 25 tuntia tauotonta musiikkia. Se on myös paras tähän asti löytämämme ratkaisu, koska se vapauttaa meidät tekijänoikeusjärjestöjen lisenssimaksuista." Christian Zorn, leipomon ja kahvilan omistaja Saksasta, puolestaan todistaa seuraavasti: "Toistaiseksi olemme olleet erittäin tyytyväisiä Jamendoon. Laatu on hyvä, ja valikoima on laaja. GEMA:aan (Saksan Teostoon) verrattuna Jamendo on todella edullinen!"

Kommentit

Justice

Hienoa kuulla tämmöisiä uutisia, oikeudenmukainen tulevaisuus voi olla mahdollinen jos vain me sen teemme.

-- lisäys ----

Niin, suurimalle osalle ihmisille esim. ravintolossa musiikki on vain mukavaa lisää siihen päätarkoitukseen eli viihtymiseen. Näin karrikoiden tämän palvelu tarjoaa vain musiikkia viihtymiseen mihin myös CC musiikki tarjoaa hyvän mahdollisuuden. Jos joku tienaa niin siitä vain. Hyvä huomata se että Teosto on organisaatio jonka olemassaoloa voi ja pitää kyseenalaistaa.

Jep jep

Tätä lisää. Toisin kuin miljoona piraattia, tällainen iskee tosissaan vanhan teollisuuden suonta, vai pitäisikö sanoa lompakkoa. Jokainen median käyttöalue pitäisi haastaa samalla tavalla, halvemmalla ja paremmalla palvelulla. Tämä on erittäin hyvä uutinen sekä musiikin tekijöille että kuuntelijoille.

Missä on Mikseri.net?

Miksi Mikseri.net ei tarjoa Suomessa vastaavaa palvelua? Hopi hopi! :)

Niinpä niin

Mikseri ei suostu laittamaan lisenssitietoja näkyviin palveluunsa, vaikka käyttäjät ovat sitä esittäneet. Asia on ongelmallistunut edelleen koska nyt siellä on myös Teostoon kuuluvia artisteja eikä asia näy oikein missään.

Hyväksyykö Teosto CC-lisenssejä?

Tästä tulikin mieleeni, että voiko kuulua Teostoon jos lisensoi musiikkinsa CC BY NC ND lisenssillä?
Tällä hetkellä olen luulossa, jottei Teosto hyväksy mitään CC-lisenssiä.

CC lisenssin musiikki ei

CC lisenssin musiikki ei kuulu suomessa teoston piiriin, eli ei.
Ja jos taas et kuulu teostoon, on äärimmäisen vaikeaa saada levyä minnekkään myyntiin tai soitantaan.

Riippuu mitä haluaa. Itse

Riippuu mitä haluaa. Itse olen lähtenyt liikkeelle siitä, että radiosoitto, musiikkivideokanavat ja levykaupat eivät ole oman musiikkini kohteita, sen sijaan pyrin käyttämään netin tarjoamia mahdollisuuksia niin pitkälle kuin mahdollista ja viitseliäisyydellä ja pitkäjänteisyydellä kuulijakunta kyllä rakentuu. Omat kanavani ovat olleet mikseri.net, sen jälkeen last.fm, myspace ja Jamendo ja muutaman vuoden aikana oma virtuaalinen Labelini on esimerkiksi Last.fm puolella kerännyt 200,000 kuuntelijaa ja 1,800,000 kuuntelua, ilman että musiikkiani on luultavasti koskaan soitettu missään radiossa, näytetty milloinkaan televisiossa tai ollut milloinkaan myynnissä levykaupassa. Itse olen ollut suorastaan ällistynyt noista lukemista.

Jamendon puolella ensimmäinen levyni on nyt kerännyt 324215 kuuntelukertaa ja 32707 latausta. Voin sanoa olevani noihinkin lukuihin todella tyytyväinen, ottaen huomioon miten vähän olen loppujen lopuksi mitään "markkinointia" tehnyt.

Se, millä tasolla tällainen nettinäkyvyys muuttuu konkreettiseksi tuloksi on sitten ihan toinen asia, mutta toisaalta, Suomessa varmasti on paljon ammattimaisempiakin muusikoita, joiden tulot niinikään ovat varsin epävarmalla pohjalla. Oma ohjeistukseni on, että päivätyöstä ei kannata luopua, mutta ajan kanssa musiikin CC julkaiseminen voi tuoda sivulle yllättävän mukavia lisätuloja.

CC on edellytys soitolle Kyrösradiossa.

Meillä on Hämeenkyrössä epäkaupallinen paikallisradio, joka soittaa pääasiassa Creative Commons lisensoitua ja aina Gramex vapaata musiikkia. Teoston kanssa on sovittu tietyistä tuntimääristä tarpeen vaatiessa. Ja nyt kun täällä puhutaan Teostosta, niin GRAMEX on se, joka on tappanut paikallisradiotoiminnan Suomesta. G on hakenut muutamankin radion konkurssiin ja ajanut pakkoketjuuntumiseen ym.
Kaiken lisäksi G ei tilitä pikkuartisteille kun se on niin kallista toimistoajan tuhlausta, joten ne sentiti käytetään koulutukseen ja kivitalojen rakentamiseen ym.
Itseasiassa Teoston soppari vs CC ei ole mitenkään vastakkainen vaan lomittainen. Asia varmaan muuttuu suomessakin. Tanskassa homma on jo kunnossa. Käytännössä teoksen kaupallinen käyttö ohjautusi Teoston kautta (jos taiteilija on jäsen) ja epäkaupallinen CC lisenssin mukaan. Teostin jäsen ei tietenkään voi tehdä muunlaista CC lisenssiä kuin, että kaupallinen käyttö kielletään ja homma toimii ihan hyvin. Jamendosta sen verran, että sehän ei ole tekijänoikeusjärjestö vaan LEVY-YHTIÖ joka myy kaupalliseen käyttöön LEVYJÄ siihen hintaan kuin ovat artistin kanssa sopineet. Creative Commons on heidän käyttämänsä lisenssimalli jolla toimivat. Itse lisenssihän ei maksa mitään. Eli jos Jamendoa verrataan teijänoikeusyhdistyksiin niin metsään menee, verratkaa vaikka sellaisiin kuin SONY BMG, EMI jne. katsotaan sitten mitä musiikki maksaa ja mitä artistille jää käteen.

Olen julkaissut nyt kolmen

Olen julkaissut nyt kolmen vuoden ajan musiikkiani Jamendon kautta ja olen ollut todella ällistynyt siitä, millaisella vauhdilla nimenomaan tämä Pro puolen kehitys on edennyt. Tänä päivänä CC ja ansiot eivät todellakaan ole enää toisistaan irrallaan, vaan Jamendo kykenee tarjoamaan varsin merkittäviäkin tuloja tarpeeksi laadukasta musiikkia tuottavalle artistille. Odotan innolla tulevia vuosia, sillä tällä hetkellä kehitys näyttää todella, todella lupaavalta.

Kerätystä lisenssipotista

Kerätystä lisenssipotista puolet menee Jamendolle ja puolet jaetaan ohjelmassa mukana oleville artistien kesken.

ja artistit saavat puolestaan selkeän osuuden järjestelmän tuotosta ilman tekijänoikeusjärjestöjen epämääräisiä välikäsiä ja korvauspotteja kuppaavia kuolinpesiä.

Ottamatta kantaa siihen onko CC (on) hyvä järjestelmä ja Jamendo mainio mahdollisuus (on) niin kai te tajuatte että tuo 50% tilitys artisteille on huomattavasti vähemmän kuin se osuus, jonka Teosto tilittää asiakkailleen. Teoston kuluista vain 10% menee järjestelmän pyörittämiseen. "Reilu" Jamendo nappaa puolet.

Ainoa ero Jamedon ja vaikkapa Teoston ravintolalisenssin välillä lienee se, että Jamendo tarjoaa musiikin halvemmalla. Eli tulovirta on pienempi. Ja sitten Jamendo tilittää vähemmän artisteille.

Meet the new boss, same as the old boss.

Tuo on hyvä pointti Hannu,

Tuo on hyvä pointti Hannu, 50% välistä veto on todella paljon, mutta ainakin itse olen ollut enemmän kuin valmis hyväksymään sen, sillä vaihtoehto (Teoston jäseneksi liittyminen) sitoisi omat käteni liiaksi - sen jälkeen minulle olisi todella vaikea tehdä mitään erillissopimuksia musiikkini käytöstä kaiken maailman ilmaisprojekteissa sun muissa, mikä taas itselleni on todella tärkeä osa koko tätä touhua. Mutta olen samaa mieltä, että yhtään ammattimaisemmalle toiminnalle tuollaiset prosentuaaliset jakosuhteet ovat kyllä todella rankat. Tässä mielessä CC ja erityisesti Jamendo edustavat kyllä hyvin erilaista maailmaa kuin missä ammattimuusikot/säveltäjät elävät, mikä on todella harmillista.

Toinen asia, joka tässä on mielestäni hyvä ottaa huomioon on, että Jamendo tekee valtavasti työtä artistin puolesta näkyvyyden ja myynnin eteen, mitä käsittääkseni esimerkiksi Teosto ei juurikaan tee. Riittää, että laittaa musiikkinsa Jamendoon ja kliksuttaa parista napista itsensä mukaan näkyvyys ja lisenssiprojekteihin ja sen kun odottelee, että sopimuksia rupeaa tippumaan. Tämä tietenkin edellyttää myös jonkin verran tuuria ja sitä, että on sattunut julkaisemaan sellaista musiikkia sellaisella laadulla, että projektit löytävät tuotoksesi, mutta vaikka teosto maksaisi 90% tuloista, mutta tuloja ei ole, se ei hirveästi lämmitä, siinä missä Jamendon maksama 50% voi ollakin yllättävän positiivinen juttu kun sopimuksia oikeasti syntyy, vaikka artisti ei tekisikään mitään.

Eli tavallaan Jamendo on

Eli tavallaan Jamendo on levy-yhtiö, joka neuvottelee kaikki julkaisusopparit artistiensa puolesta.

Mielenkiintoista sinällään että Jamendon kaikkien artistien on varmaankin pakko olla itse myös laulujensa kirjoittajia? Vai onko siellä erikseen "songwriter" -osio, josta artistit voivat käydä nappaamassa hyviä biisejä Jamendon kautta julkaistavaksi?

Sinällään en pelkää tuon Jamendon paljon syövän markkinaosuuksia ainakaan vielä muulta musiikintuotannolta - ei nimittäin tulla Robbie Williamsia jne. kuulemaan ravintoloissa tuon kautta. Jossain vaatekaupassa laadukas ambient olisi kyllä mukavaa vaihtelua.

Jamendo Pro on vapaaehtoinen

Jos ei koe saavansa työlleen vastinetta, ei tietenkään tarvitse osallistua Jamendo Pro -ohjelmaan. Jamendolla on myös paljon muita vapaaehtoisia ohjelmia, joista toiset antavat näkyvyyttä ja toiset tuloja.

Eikös Jamendo toimi tässä

Eikös Jamendo toimi tässä kuitenkin myös myyjän roolissa. Eli siinnä missä normaalisti tuotosta myytäessä kauppias ottaisi 50-75% myyntihinnasta ja tilittäisi eteenpäin 8% niin Jamendo antaa suoraan koko summasta 50%?
Prosentit eivät välttämättä menneet ihan kohdilleen, mutta muistelisin että kaupan kate erityisesti fyysisissä levyissä oli suurehko.

Saatan toki olla ymmärtänyt väärinkin, en ole itse kyseistä palvelua käyttänyt, mutta tältä se korviini kuulosti.

Jamendo Pro enemmänkin levy-yhtiön roolissa

Ymmärtämykseni mukaan Jamendo Pro ei ole vaihtoehtoinen tekijänoikeuksien kattojärjestö ja on siksi kohtuutonta verrata heidän provikkaansa (50%) teoston 10%:iin. Sonyn, Warnerin, Fazerin, jne. levytyssoppareista ei jää näkkileipääkään käteen ellei myy vähintään platinaa, koska ennen provisioiden tilityksien alkamista levy-yhtiö kuolettaa kaikki kulunsa.

Pahimmassa tapauksessa he kuollettavat levytyskulut provisio-osuudesta suoraan, tarkoittaen sitä, että tilitykset eivät ala kokonaisuuden mennessä break-even pointin ohi vaan levy-yhtiö ehtii netota huomattavasti pienemmillä myyntimäärillä kuin artistille alkaa tilitykset (joka sekään ei vielä tarkoita artistin break-eveniä, kun ottaa huomioon ajan, joka on kulunut musiikin tekemiseen heiltä, ts. tulonmenetys siitä, että he eivät ole voineet olla palkkatyössä tuona aikana).

Jos Jamendo Pro alkaa myymään hyvin, investointikustannukset servereihin ja softaan saadaan katettua, kilpailijoita samalla idealla ilmaantuu, jne. niin ei liene syytä epäillä etteikö heidän provisio-osuutensa markkinointi ja jakelukanavana putoa. Samaa kehityssuuntaa ei suinkaan ole perinteisten levy-yhtiöiden rahanjaossa... ja sitten lisäksi siihen tulee vielä Teoston kustannukset ja Teoston asettamat rajoitteet sille voiko osan tuotannosta lisensoida CC.

Ei siis millään tavoin tyrmättävä idea. Onhan näitä 50/50-musiikkikauppoja ollut ennenkin. Nyt tosin 50/50-yritysmyyntiä ja ilmaiseksi epäkaupallisena sen sijaan, että myytäisiin yksittäiskuluttajille 50/50-voitonjaolla. Tai tarkemmin 50/50-suhteella veloituksesta asiakkaalta. Ilmeisesti kulut maksaa Jamendo, kun perinteisessä levytyksessä kulut vähennetään aina artistin provisiopuoliskosta... joka ei ole edes puolisko.

Totta kai 50/50-jaosta pääsee eroon, jos markkinoi itse. Saisit olla aika ahkera, jotta saat 8 miljoonaa ravintolaa ostamaan esitysoikeudet suoraan sinulta. Voi olla hankalaa, sillä yritykset mielellään haluaisi sopia koko homman kerralla eikä 100-1000 eri artistin kanssa. Käytä siis olemassa olevaa palvelua tai perusta itse halvempi. Jos se on niin helppoa tuo voitonjako tulee takuuvarmasti korjaantumaan ajan myötä artistin/kuluttajan eduksi ja välittäjälle jää vähemmän välistä.

Jamendon 96€ vuodessa 100m2

Jamendon 96€ vuodessa 100m2 liikkeeltä ei ole mitenkään hirveän kaukana Teoston pyytämästä 157,2€. Teoston rahalla saa maailman kuuluisimpien artistien maailman suosituinta musiikkia ja Jamendolla vähemmän tunnettuja.

http://www.teosto.fi/fi/taustamusiikki_asiakastilassa.html

Isompien liiketilojen kohdalla Teosto-lisenssi on huomattavasti kalliimpi.

Tuotteet ovat selkeästi erilaisia. Ja hyvä niin! Minusta olisi hienoa että liikkeet ottaisivat muzakin tosissaan ja räätälöisivät heille sopivia äänimaisemia. Joku Radio Nova S-marketissa taistelee koko muzakin perusideaa vastaan.

Ja todellakin tuosta Teoston rahasta 90% menee tekijänoikeuksien haltijoille, Jamendon rahasta 50%. Eli Teosto tilittää tekijöille 141,48€ ja Jamendo 48€.

Meet new boss, same as the old boss. Ei bisnes ole mitään hyväntekeväisyyttä.

Vertailua

Teostolla itse musiikki ei taida kuulua kuitenkaan hintaan mukaan, kuten Jamendolla? Monet Teoston kanssa sopimuksen tehneet pienyrittäjät soittanevat radiota myymälöissään, mutta nuo Jamendon mainoksettomat genre-streamit kuulostavat paremmin taustamusiikkikäyttöön sopivalta palvelulta.

miljoona kärpästä ...

Teoston rahalla saa maailman kuuluisimpien artistien maailman suosituinta musiikkia

Eikös tuo ole sama kuin 'eniten mainostettu' ja 'eniten kuluttajille tyrkytetty'? Miksi turhaan mennä etniseen ravintolaan syömään, kun McPurilaisesta saa maailman kuuluisimman ja maailman suosituimman aterian samaan hintaan tai jopa halvemmalla?

Koko musiikkiteollisuuden rappion perusta on siinä, että sen (siis äänitysteollisuuden) omistajat haluavat tuottaa ja myydä musiikkia niin kuin se olisi makkaraa, ja tekevät parhaansa, jotta asia myös olisi niin, realiteeteista piittaamatta.

Koko länsimaisen

kulttuurin rappion perusta lienee siinä että ihmiset haluavat kaiken heti mulle nyt ilmaiseksi ilman mitään vaivaa tai huolta huomisesta. Tulkaa tädit lappamaan kiisseliä naamaan kun ite ei yletä enää vatsan yli!

Marginaalisen musiikin tekijänä itseänikään ei "McMusiikki" miellytä. Tosiasia kuitenkin on se, että vaihtoehtojen runsaudentuutista huolimatta suurimmalle osalle ihmisiä se on ihan ok. Mikä minä olen heitä moittimaan?

rappiosta

kaiken heti mulle nyt ilmaiseksi ilman mitään vaivaa tai huolta huomisesta

Tuo ei nyt oikein meikäläiseen iske, koska, kuten olen muuallakin maininnut, olen laittanut musiikkiteollisuuden totaaliboikottiin - kieltäydyn käyttämästä heidän tuotteitaan missään muodossa, laillisesti tai laittomasti.

Ihan eri asia sitten on, että toisin kuin materiaalisten tuotteiden kohdalla immateriaalimaailmassa sosialismi todella toimii! Digitaalisen voi tarjota heti nyt ja ilmaiseksi kuten OSS on osoittanut. Minun koko työni koostuu immateriaalisten tuotteiden tekemisestä, ja kaikesta, minkä työssäni teen tulee välittömästi koko ihmiskunnan yhteistä omaisuutta, ja asia toimii minusta juuri niin kuin pitäisikin. Pihtaaminen on pikkusieluisuutta!

Huomioi myös Gramex

Myös Gramex vaatii Suomessa korvauksensa, joka tulee tuon Teoston päälle. Esimerkiksi 51-100m2 myymälälle Gramex-hinta on vuodessa 177,35 €.

http://www.gramex.fi/?cid=www2&mid=272

No jos tämä ei mitään muuta

No jos tämä ei mitään muuta osoita niin ainakin sen, että perinteisille levy-yhtiöille ilmaantuu varsin uudentyyppisiä haastajia. Hyvä niin.

Pitääpä nostaa ihan erikseen

Pitääpä nostaa ihan erikseen vielä esille kun toisessa yhteydessä jäi taas hieman kaivelemaan hampaankoloa.

EVVK:n Kotilainen muistaa aina painokkaasti muistuttaa siitä, että Suomessa on fyysisten levyjen myynti laskenut huomattavasti jälleen kerran. Näissä tilastoissa ei ilmene mitenkään juuri CC musiikin kauppa, eikä yhtään sen paremmin ulkomailta suoraan ostettava digitaalinen tai fyysisellä medialla oleva musiikki. Olisikin siis ihme jos molemmat kävisivät huimaa kasvukäyrää yhdenaikaisesti.

iTunes ja muu digitaalinen

iTunes ja muu digitaalinen myynti, joka jo aiemmin muodosti suomalaisilla musiikkimarkkinoilla mm. Jenkkilää pienemmän siivun on romahtanut vielä fyysistä enemmän.

CC-musiikin kauppa ei (valitetttavasti) ole juuri millään tavalla merkittävää kun katsotaan koko musabisneksen volyymia.

Mielenkiintoinen kysymys on näkyykö tilastoissa muuten mm. Ahvenanmaan kautta Suomeen myyty alviton musa. Jokatapauksessa suomalaisen musan myynnin pitäisi näkyä levy-yhtiöiden ulosmyynnissä. Sekin on laskenut.

CC-kulutus vs. non-CC-kaupan volyymi

Hannu: CC-musiikin kauppa ei (valitettavasti) ole juuri millään tavalla merkittävää, kun katsotaan koko musabisneksen volyymia.

Ei varmasti kauppa, koska CC-musiikki on kuluttajille ilmaista, mutta entä kulutus? Olisi kiinnostavaa saada kunnon tutkimustietoa siitä, missä määrin suomalaiset kuluttavat nykyään CC- ja muuta ilmaismusiikkia (Mikseri) suhteessa kaupallisen musiikin kulutukseen. Ilmaismusiikin kulutusosuuden mahdollinen kasvu vähentää kaupallisen musiikin kulutusosuutta ja sitä kautta luultavasti myös kaupallisen musiikin ostoksia.

Tässä yhteydessä tulee myös mieleen, että Spotifykin alkaa varmasti jo vaikuttaa äänitemyyntiä pudottavasti, koska ainakin tuttavapiirissä olevat pari Spotify-käyttäjää kuuntelevat kaupallisen musiikin osalta pääasiassa sitä ja rippaavat sieltä sitten haluamansa biisit ja albumit talteen omaan varastoon.

Spotifystä musan rippaaminen

Spotifystä musan rippaaminen on kyl väsynyttä.

Itellä kyl Spotify on tehny sen, että musiikkia ei tule enää ostettua (no en kyllä ennenkään ostanut kuin elektronista musiikkia, www.beatport.com), kaikki musa tulee kuunneltua spotifystä.

Yhden kuukauden olin premiumina, mutta s60 clientin puute on vähän paha, kun ei saa sit sitä musaa puhelimella kuunneltua.

Tosin tekosyy kai sekin on maksamattomuudelle. Jonathania ei oo ikävä, mut kohta se alkaa taas morottaa.

Muistatteko ku joku vuosi ennen spotifyä piraatit hehkutttaa et kuinka jos ois sellanen palvelu mis ois kaik musa ja maksais vaikka kympin kuussa flat rate, ni KYL HETI OTTAIS KAIKKI.

Nyt ku sellane on, ni waretus jatkuu kui ennenki. "Ei oo s60 clienttii, ei oo sitä tätätota bändiä"

Muistan radiossa kuulleeni,

Muistan radiossa kuulleeni, että musiikin myynti olisi itse asiassa noussut Suomessa viime vuonna ja sitä edellisenä vuonna mutta en tahdo löytää mitään tilastoa tämän puolesta tai vastaan. Tietysti Suomen vuosimyynti laskee jollain 120 000:lla tuhannella ellei Rasmus tai Nightwish tee uutta levyä juuri sinä vuonna. Voisiko joku bustata tai vahvistaa tämän myytin?

Nyt ku sellane on, ni waretus jatkuu kui ennenki. "Ei oo s60 clienttii, ei oo sitä tätätota bändiä"

Pointtisi jäi nyt vähän epäselväksi. Miksi minun pitäisi maksaa Spotifylle 10€/kk kun ei käytä sitä, eikä siellä ole musiikkia minun makuuni? Tuleehan sitä ilmaisversiota käytettyä korkeintaan vieraiden viihdyttämiseen viikonloppuisin mutta siihen se jääkin.

Gramex pitää maksaa, kuitenkin

Sain vastauksen mahdollisesta maksuvapautuksesta Grameksilta:
"Jamendosta ostetut äänitteet ovat kaupallisesti julkaistuja äänitteitä, joiden julkisesta esittämisestä Gramex kerää tekijänoikeuslain nojalla korvaukset normaalisti."

Per*e

Tässäkin nähdään miten typeriä tekijäinoikeuslait tässä suhteessa koska musiikista menee koko ajan eri tahoille maksuja vaikka mitään työtä tämän eteen ei olla eikä tulla tekemään.

'Jamendosta ostetut äänitteet ovat kaupallisesti julkaistuja äänitteitä,...'

Tässä kohtaan mennään metsään, Jamendossa julkaistaa etupäässä CC lisenssillä olevaa musiikkia. Mistähän löytyisi public domain musikkia joka olisi julkaistu kymmen vuoden sisällä?

GRAMEX HÖPÖ HÖPÖ

Ei ole mitään merkitystä tuolla gramexin maininnalla. Kyseessä ei ole rojaltit, voivat kerätä ainoastaan rojalteja. Pakkolisensoinnin nojalla voivat kerätä ns. vapaasta mutta CC lisenssi ajaa homman ristiriitaan. Tästä henk. koht keskustelleena gramexin vastaus on että Jamendo on huono palvelu kun se jättää huomioimatta gramexin tyylisen tekijänoikeuden ts jättää sen ulkopuolelle. Yrittävät pysyä kivikaudessa väkisin ja maksakaa vain jos olette tyhmiä, eivä joudu vastuuseen väärin perinnästä ja rahojanne ette saa takaisin. CC onkin tällä hetkelllä ainut tapa suojata teos gramex rahastukselta. Mikäli lisenssi on pelkkä BY niin se tarkoittaa että teoksen kaupallinen käyttö on sallittua ehdolla nimi mainittava ja thats it. On räikeää toimintaa olla huomioimatta lisenssiä jonka tekijä on määrännyt ts. tässä rikotaan tekijänoikeuslakia mikäli CC lisensoidun esim. musiikin esittämisestä maksetaan jotakin järjestöille koska tekijän tahto on, että teosta ESITETÄÄN korvauksetta. Ja Jamendo PRO:n kautta maksetut korvaukset menevät tekijälle. Gramexin keräämät korvaukset jamendomusan esittämisestä menevät jonkin järjestön alayhdistyksen toiminnan tukemiseen suomessa ja Kivitalojen , lomakylien tms. rakentamiseen ja Gramexin työntekijöiden TYKY toimintaan.

Jamendo ja Gramex

Juurikin tämän artikkelin perusteella hankin ravintolaamme Jamendolta taustamusiikin. Männäviikolla Gramexin edustaja kävi kääntymässä ja ilmoitti, että Jamendosta huolimatta Gramex-maksu on maksettava. Onko todellakin näin? Onko jollain näpeissään suoraan jotain vastausta tai neuvoja?

Kiitos.

turre legal

http://prezi.com/vtptx5q9pb1g/avoimen-lisenssin-valitseminen/

http://www.opettajantekijanoikeus.fi/aihe/tapaus/

http://turre.com

Jos et saa vastausta ota yhteytta lakimieheen mutta mielestäni gramex:lla ei ole oikeutta vaatia maksua Jamendonmusiikista.

Voit maksaa tai voit olla maksamatta ... Turre com/lakimies tietää mitä on lainkäytön kanta asiaan.

Syndicate content