Taas uusi p2p-oikeusmurha: "Monenko ihmisen elämän TTVK saa vielä pilata?"

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Sarahs Secret Chamber -nimellä toiminutta 1 600 käyttäjän DC-hubia ylläpitäneet helsinkiläiset 35-vuotiaan naisen ja 21-vuotiaan miehen muutamien kuukausien ehdollisiin vankeusrangaistuksiin sekä jättiläismäisiin, yli 800 000 euron yhteisvastuullisiin korvauksiin eri tekijänoikeuksien haltijoille. Piraattipuolue luonnehtii tuomiota oikeusmurhaksi, joka jatkaa suomalaisten oikeusistuinten Finreactor-jutussa omaksumaa linjaa. "On häpeällistä nähdä, miten yksityiselle organisaatiolle annetaan valta jahdata ihmisiä, joiden ei voida edes osoittaa aiheuttavan merkittävää tulonmenetystä tai muutakaan haittaa kenellekään. Edes oikeista rikoksista ei yleensä voi saada näin suuria korvaussummia", Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto jyrisee.

Oikeusjutun takana oli Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK, joka saa vuosittain käyttöönsä yli 200 000 euroa kuluttajilta kerättyä lähes vastikkeetonta "teostoveroa" eli tyhjistä CD- ja DVD-levyistä, mp3-soittimista ja ulkoisista kovalevyistä perittävää yksityisen kopioinnin hyvitysmaksua. Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti tähdentääkin TTVK:n kuluttajavastaisen toiminnan ja teostoveron yhteyttä: "Jokaisen kuluttajan on nyt ymmärrettävä, että jos ostaa Suomesta näitä tallennusvälineitä, tukee tämänkaltaisia oikeusmurhia. Suomalaisen liike-elämän intresseissä olisikin nyt syytä äänekkäästi vastustaa TTVK:n sotaa kuluttajia vastaan." Suomalaista liike-elämää ja tallennusmedioiden kauppaa edustava Verkkokauppa.com valittikin hallituksen viimeisimmästä teostoveropäätöksestä, jossa verotusta laajennettiin ulkoisiin kovalevyihin, korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Verkkokauppa.comin mukaan päätös oli sekä tekijänoikeuslain että hallintolain vastainen, koska kaikkia lain edellyttämiä osapuolia ei asetusta valmisteltaessa olisi kuultu. Erityisesti Verkkokauppa.com peräsi Liikenne- ja viestintäministeriön kuulemista asiassa. Liikenneministeriön edustaja, neuvotteleva virkamies Jussi Mäkinen totesi vastikään lähes farssimaisesti Uudelle Suomelle, että ministeriötä oli kyllä kuultu, mutta että ministeriön lausunto oli "päätynyt väärään pinoon opetus- ja kulttuuriministeriössä" ja jäänyt siten huomioimatta.

Lähes miljoonan euron korvausvaatimukset yksityisille, ei-kaupallisesti toimiville p2p-palvelujen ylläpitäjille alkavat jo muistuttaa Yhdysvalloissa käytössä olevia tähtitieteellisiä rangaistusluonteisia korvauksia. "Suomessa on todennäköisesti yksi maailman tiukimmista tulkinnoista palveluntarjoajan vastuun suhteen ja tuomitut korvauksetkin alkavat olla jo kansainvälistä huippuluokkaa", piraattijohtaja Palmulehto toteaa asiasta. "Monenko ihmisen elämän TTVK saa vielä pilata, ennen kuin lainsäädäntöä muutetaan", kysyy puolestaan varapuheenjohtaja Apajalahti.

Kommentit

Jukka Kemppinen: Sähköinen omaisuus

"Varkaudesta tuomittava vahingonkorvaus määräytyisi vahingonkorvauslain mukaan. Kun ansionmenetys korvattaisiin mutta välillistä vahinkoa ei, korvaukset saattaisivat laskea järjellisiksi. Tätä nykyä tuomioistuimet tuomitsevat ainakin tiedostonjakajia korvauksiin, jotka ovat sekä mielettömiä että mahdottomia. Jos tietokoneohjelma on ladattu laittomasta paikasta 72 000 kertaa, tekijä velvoitetaan korvaamaan 72 000 kertaa ohjelman hinta kaupasta tai verkosta ostettuna.

Rikoksen uhrit väittävät, että tuon summan he ovat menettäneet. Ilman rikosta lataajat olisivat ostaneet ohjelman laillisesti. En enää jaksa toivoa, että tuomioistuimet muuttaisivat tulkintojaan. Sanon jälleen kerran: älkää uskoko minua. Siitä on yli kymmenen vuotta, kun ratkaisin tekijänoikeusasioita tuomarina. Tämän varoituksen jälkeen: tuota myös KKO:n soveltamaa tulkintaa en pidä oikeana. Tuomitsisin toisin. Luulen että aika suuri joukko ihmisiä lataa ohjelmia ja musiikkia siksi, että he eivät ostaisi niitä rahalla. Tuomitsisin heidät korvaamaan saamansa edun eli ohjelman tai musiikin normaalihinnan, mutta välittäjän vain murto-osaan sellaisista summista, joista viime aikoina on kuultu."

http://kemppinen.blogspot.com/2011/02/sahkoinen-omaisuus.html

Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Tämän perusteellisen tutkimuksen jälkeen to-mafian ja niitä puolustavien henkilöiden on aivan turha enää aukoa päätään. Nettipiratismi ei aiheuta yhtään mitään menetyksiä vaan se jopa voi lisätä myyntiä piste!. Jos joku to-mafian puolustajista tämänkin jälkeen aukoo päätään se nauretaan pihalle, koska faktat ovat faktoja. To-mafian peli on menetetty ja tämä tutkimus muutti tilanteen nyt kaikki voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa hyvillä mielin ja kaikki on ilmaista ja saatavilla ilmaiseksi netistä :) Nettipiratismin vastustajien on aivan turha selitellä enää heidän pelinsä on menetetty. Nyt vain jokainen levittämään sanaa ja warettamaan hyvällä omallatunnolla niin paljon kuin pystyy warettaminen on täysin laillista!

Tärkeimmät kohdat.

http://torrentfreak.com/game-changing-study-puts-piracy-in-perspective-1...

Koko 400 sivuinen tutkimus

http://www.scribd.com/doc/50196972/MPEE-1-0-1

http://thepiratebay.org/torrent/6235748/Media_Piracy_in_Emerging_Economies

TTVK on aloittanut BitTorrent käyttäjien jahtaamisen.

"Tiedonsaantihakemusten määrä edelleen kasvussa - kohteena myös BitTorrent käyttäjät

TTVK teki vuonna 2010 yhteensä 100 tekijänoikeuslain mukaista tiedonsaantihakemusta, vuonna 2009 hakemuksia tehtiin 82. Tiedonsaantihakemuksissa tuomioistuimelta pyydetään tekijänoikeuslain mukaista määräystä, jolla teleoperaattori velvoitetaan kertomaan TTVK:lle laittomaan toimintaan käytetyn IP-osoitteen haltijan henkilöllisyys ja yhteystiedot. Tekijänoikeuslaki on mahdollistanut tiedonsaantimenettelyn vuoden 2006 alusta lukien.

Vuonna 2010 hakemuksia tehtiin kaikkiin merkittäviin p2p-verkkoihin mukaan lukien BitTorrent-tekniikka. Valvontaa on kohdistettu mm. ruotsalaisen the Pirate Bay -palvelun suomalaisiin käyttäjiin. Saatuaan oikeuden määräyksellä tiedon liittymän haltijasta TTVK pyrkii aina ensisijaisesti sopimaan asian loukkaajan kanssa. Mikäli asiassa ei päästä sopimukseen, viedään tapaus poliisitutkintaan tai siviilioikeudellisena riita-asiana tuomioistuimeen."

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/203/piratismin-avainlukuja-2010-valti...

Näin varmistat ettei TTVK voi jäljittää sinua mitenkään.

lainaus "Tässä muutama yksinkertainen keino estää TTVK:ta jäljittämästä sinua mitenkään ja mikä parasta voi warettaa ja levittää kulttuuria niin paljon kuin pystyy, eikä voi jäädä kiinni. Näin jokainen voi omalta osaltaan, estää TTVK:n oikeusmurhat.

1. Käytä VPN:ää ja voit warettaa sekä levittää kulttuuria huoletta dc-hubeissa ja bitTorrenteissa hinta 3-5 euroa /kk. Sellainen suositus vielä jos vpn-palveluntarjoaja kysyy henkilötietoja niin sinne laitetaan täysin keksityt henkilötiedot ja ei oma email osoite vaan sitä varten tehty uusi email osoite.

https://www.ipredator.se/?lang=en piratebayn tarjoama suoja kaikille piraateille.

https://www.relakks.com/?cid=gb&lang=en

https://www.cryptocloud.com/

Jos haluaa lisää niin alla olevasta linkistä voi katsoa

http://filesharefreak.com/2008/10/18/total-anonymity-a-list-of-vpn-servi...

2. Tai jos paljon jakaa tavaraa dc-hubeissa tai torrenteissa voi myös käyttää seedboxia. Seedboxin etuna on 10-100mb uppikaista eli tavara liikkuu todella nopeasti, jos oma uppikaistasi on pieni 1-5mb. Oma IP on suojassa, koska lataat tavaran seedboxiin joka sitten levittää sitä eteenpäin 10-100mb uppikaistalla. Sellainen suositus vielä jos seedbox-palveluntarjoaja kysyy henkilötietoja niin sinne laitetaan täysin keksityt henkilötiedot ja ei oma email osoitetta vaan uusi sitä varten tehty.

http://filesharefreak.com/2009/11/07/14-new-seedbox-providers-to-speed-u...

3. Tai käyttämällä rapidsharen kaltaisia palveluita ja paikkoja kuten www.rlslog.net voi latailla suoraan koko lista alla

http://www.xmarks.com/topic/scene_releases

Tai sitten käyttämällä stream sivuja http://filesharefreak.com/2008/02/25/the-best-online-streaming-movie-sit...

Kaikissa näissä on se juttu, että oma ip-osoite ei näy vaan näkyy muun maan ip-osoite esim. vpn ja seedbox. Tai sitten ei voi ip-osoitetta seurata esim. lataamalla suoraan rapidsharen kaltaisista palveluista.

Eli tässä olisi yksinkertaiset keinot estää helposti TTVK Antti Kotilaista saamasta sinua kiinni mitenkään. Kopioi ja levitä tätä sanomaa eteenpäin :) Netistä löytyy lisää tietoa p2p-käyttäjälle lainaus"

http://qverte.webs.com/myblog.htm?blogentryid=659127

Eli kaikki kirjoittamani pohjautuu kerättyyn fakta tietoon, joka on netistä saatavilla kaikkien saatavilla, kun vain etsii. Itse en ole nettipiraatti, enkä hackeri tai sceneläinen. Enkä harrasta mitään laittomuuksia. Tämä täytyy tehdä selväksi, jos TTVK tai muu to-mafia tai poliisi lukee kirjoituksiani täällä. Jotta ei synny väärinkäsityksiä. Lisäksi suurin osa kirjoituksistani on lainauksia muilta, eikä siten ole omaa tekstiä vaan lainaus kopio muiden kirjoituksista. Omana mielipiteenä en arvosta enkä hyväksy TTVK:n toimintatapoja.

IP päin punaista persettä

"... Täysin vastoin lakia (tekijänoikeuslaki 57 § 1 ja 2) tuomioistuimemme sekoittavat toisiinsa vahingonkorvauksen ja tekijänoikeuslain määräämän hyvityksen, ..."

"Olen nähnyt uusia ratkaisuja, joissa oikea korvaus olisi mielestäni jutussa tuomitun 200 000 euron sijasta 20 euroa."

http://kemppinen.blogspot.com/2011/05/ip-pain-punaista.html#comments

IP-Echelon gathering intel on YOU and YOUR web activities

"Recently more proof surfaced that shows downloading copyrighted materials online is simply not safe, secure or private. Australian based company IP-Echelon http://www.ip-echelon.com/ has entered the global copyright infringement stage."

"Though I have not been told directly I would assume that a service like IP-Echelon does not operate at a carrier level but is more likely monitoring torrent sites in some capacity. Ultimately the people doing “bad” would be exposed with a service of this nature, and those who are not doing anything wrong really should have nothing to fear."

http://www.infocarnivore.com/2011/05/25/ip-echelon-gathering-intel-on-yo...

Miisteri Lindén ja KRP:n aivopierut

Nämähän muistetaan miten viranomaisilla on nähtävästi oikeus vastailla miten huvittaa kansalaisille ilman jälkiseuraamuksia. Kaikkihan muistaa miten lapsipornoestolistalle kävi. Kiinan tapainen verkkosensuuri jyllää, mutta Googlea ei estetä. Tavallisen yksityisen piraattilahti.fi voidaan estää.

Miksi Googlea ei suljeta? Miksi Google saa linkkien muodossa levittää lapsipornoa, eläinpornoa ja tekijäoikeudellista materiaalia. Juttuhan juontuu jo lapsiporno estolista juttuihin asti parin vuoden taakse. Onko Suomeen tulossa Kiinan malli verkkosensuurista, aika hälyttävää kun suljetaan piraattilahti.fi yksityisen omistama verkkosivusto vain linkin vuoksi Piratebayhyn.

Pelätäänkö tässä Haminassa sijaitsevan Googlen toimipistettä veronmaksajana vai mikä on?

http://www.itviikko.fi/uutiset/2012/01/12/elisa-hollensi-pirate-bay-sens...

Jutussa on tapahtunut nyt käänne, 2 domainia on poistettu estolistalta.

Syndicate content